Followers

Tuesday, March 4, 2014

... apa yang 'meleleh' tu?

Assalamualaikum ...


... orang Malaysia ni, terutama orang kita sebenarnya tersangatlah kreatif - macam2 boleh reka, macam2 boleh buat .. semangat Malaysia BOLEH tersangat menyerlah baik dalam keadaan positif mahupun dalam keadaan negatif ... sekarang ni perkataan 'MELELEH' sudah menjadi suatu fenomena di kalangan masyarakat 'Baker' esp. di dalam maya ni aka atas talian ni ... apa aja kek baru yang menggunakan keju meleleh ni ( sila google utk keterangan lanjut ) ...abih semua kek dilelehkan namanya ... errrkkkk .... saya tak geng ... ^__>  hahaha ...

... bila saya browse internet aka pakcik google ( well - saya rasa saya orang terakhir yg tahu apa latest di dunia baking malaysia ni ... alwaz the last one to know and the last one to try out ... hahahaha ) perkataan kek meleleh .. kek keju meleleh - memang meleleh la tengok .... hehehehe ...

... well, no offence okay - i'm just saying ... sorang start meleleh - abih semua pakat meleleh ... itu aje ... Yes - i definitely will try out this recipe 'kek keju meleleh' but with some adjustment here and there to my own liking ... and Yes - it will not be named " ...... meleleh" - i repeat ... it will not ... ^__*


.... melting choc on Mini Cakes -


...... see - i didn't use the word 'meleleh' here .. right...??

*__^


2 comments:

  1. ..:-) inshaaAllah sedap bila dah ada cokelat sos tu kan .... tq

    ReplyDelete

Cupcake Hantaran Fondant

Cupcake Hantaran Fondant