... cook & bake with passion and love. it's a journey of home-cooked delicacies ...

Tempat Operasi

Simply Sweet & Cheezy beroperasi di IPOH, PERAK
- harap maklum, terima kasih.
Kepada mereka-mereka yang pernah menghubungi SSC dari luar daerah untuk pelbagai pertanyaan tempahan, saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas perhatian anda.

Followers

Thursday, November 13, 2014

Kek RED VELVET

Assalamualaikum ...


... almost every person that i know loves Red Velvet Cake, even my little dotter also loves red velvet so much ... i do too - i like the velvety texture of the cake and the sweet sourly cream cheese frosting - the combination is like match make in heaven ... *__^




... the order came from my elder son's college mate ... TQ dear ...



......... amat sesuai untuk dijadikan kek hantaran/kek harijadi/buahtangan atau apa2 saja occasions ...........
 contact via texting/whatsapp : 012 - 5745187



Tuesday, November 11, 2014

Mini Pavlova

Assalamualaikum ...

.... selalu bila buat utk tempahan apa2 tempahan seperti kek ke...kapkek ke... roti ke .. nak tak nak, kena buat extra utk dua orang budak kecik kat umah ni ... asyik laporrr memanjang ... kekadang mamanya pun tumpang dua kaki ... hehehehe


mini pavlova with markisa ....urrmmm....terasa tak??


Monday, November 10, 2014

Mini Pavlova

Assalamualaikum ...


.... mini pavlova untuk jamuan kelas hujung tahun di sekolah - tempahan dari sahabat baik ( kawan sekolah ) Anida bagi pihak anak daranya - Thanks Nida..!




.... mini pavlova RM2.50 - RM3.00 satu - mengikut pilihan buah-buahan yang ada di pasaran ...
wassap 012 - 5745187

Jeruk Mangga Asam Boi

Assalamualaikum ...


.... madness ... madness ... kegilaan menjeruk mangga asam boi pulak di FB sekarang ni ... dan ramai pulak yang buat jualan tapi rasanya macam tak munasabah je dengan harga yang dikenakan .... hurmmm ... bukannya susah sangat nak buat ... buah pelam/mangga, gula, asam boi, cili padi ... tu jer bahannya ...dan satu lagi kena rajin ler ... alaaa - macam saya kata tadi .... senang je buatnya! Anyway, saya pun terpanggil la nak mencuba buat jeruk ... apa ke sedap sangatnyeee .... since takda buah mangga mula2 nak mencuba dan macam terasa2 ngilu pulak kalau guna  mangga muda ... saya buat menggunakan buah epal hijau - sedapppp gak...

dan banyak kali saya buat tapi jeruk2 tu malas nak berselfie - maka idak la rajin nak tangkap gambarnya *__^


.... kalau tak ada asam boi yang buah tu - kita ganti la dengan serbuk asam boi ....



... yang ini buah epal hijau - sama je sedapnya dan tak masam sangat ....

terliurrr dahhh ni ....


Thursday, October 23, 2014

Kegilaan Roti Sarang Lebah

Assalamualaikum ...


.... saban minggu saya meroti - ada saja permintaan untuk roti ini ... kawan baik saya Shima, first time dia cuba merasa (menempah) bersama keluarganya - terus 3 hari berturut2 dia order ... katanya anak2 dia suka sangat dengan sos butterscotch tu ... sama la dengan anak2 saya di rumah ni ... cicah butterscotch dah seperti merendam roti dalamnya .... penangan roti sarang lebah ni ...saya pun dah tak lalu nak ambil gambar roti yang berpek-pek saban minggu ...

.... untungnya bila buat roti ni pasti saya buat lebih untuk makan-makan anak2, kalau tak ngedit je deme tengok terliur ... sian pulak kannnn ...

.... jom layan foto2 RSL saya ni ..







... separuh dari roti ni - saya sorang yang makan ... hehehehe ...


.... ini versi gedabak RSL saya panggil ...



...rotinya memang lembut dan tak manis -

.... sos butterscotch yang buat penyedap roti ini ...

... just text or whatsapp je kat # ni untuk tempahan ... 012-5745187 ... tq!


Kek Harijadi tema Disney Princesses

Assalamualaikum ...


... Happy Birthday  Nur Damia Nabeeha ...! Timakasih Cikgu atas tempahan kek ini ....



Pecan Butterscotch Cake




Kek Indulgence lagi


Assalamualaikum ...


.... first time Mirah ( kazen ) meraikan harijadi Mak Mertuanya ... surprise birthday kek
.... masa birthday mak Mirah bulan September lepas - they had indulgence cake ... bila mirah bawa sikit ke rumah mertuanya ... mereka semua menyukai kek ni ... udah lah tak cukup so .. masa birthday mertua mirah aka Ummi ... mereka tempah la kek ni - yang saiz besar punya ... *__^



Indulgence Cake - 9"

Thanks Mirah .........


Kewajiban kita ....

Google+ Followers