... cook & bake with passion and love. it's a journey of home-cooked delicacies ...

Tempat Operasi

Simply Sweet & Cheezy beroperasi di IPOH, PERAK
- harap maklum, terima kasih.
Kepada mereka-mereka yang pernah menghubungi SSC dari luar daerah untuk pelbagai pertanyaan tempahan, saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas perhatian anda.

Followers

Wednesday, October 22, 2014

Kek Harijadi tema BOBOIBOY

Assalamualaikum ...

Happy Birthday QAYYIM HADIFF - sedap nama tu ... semakin canggih nama-nama anak2 sekarang ... nama-nama ISlam sekarang pun sedap2 bila digabungkan dan menjadikan makna nama tersebut begitu menarik .... Thanks HASHRIN ... mamanya *__^





.... Kek Cokelat Lembab ...

Saturday, October 18, 2014

Kek Harijadi buat MAK

Assalamualaikum ...


... sudah makin melemau nak update blog - bukan kemalasan melanda cuma masa sangat terbatas utk membuat segalanya dalam satu masa ... kita diberi 24jam tapi kita tamak dengan mengatakan tidak cukup waktu utk itu dan ini ... yang hakikatnya, kita hanya membazir waktu hingga kita tidak tahu apa yang kita buat sebenarnya ...

... amat benar, kita dah berada di akhir zaman - tempoh kita di dunia ni dah tak lama mana ... pejam celik pejam celik lansung tak celik - celik ... tau2 kita terpinga-pinga ( di dalam sana ) bila terkejut bersua ( dari pembaringan ) dengan makhluk Allah yang tak pernah kita jumpa seumur hidup kita sebelum ini ... masa tu baru kita sedar ... eh - dah abih tempoh masa rupernya .... haaaaaaaa berjawab la ko nanti..!

... ok - jom layan gambar koleksi kek harijadi yang lalu yang tak sempat nak update di sini ... psssttt - yang atas tu mukadimah aka selingan entry je ....


Sambutan Harijadi MAK and Anak buah baru2 ni - 12.10.2014 & 13.10.2014

Plain simple ButterCake
 
Tiramisu with White Choc Mousse

Mak & Iman aka Opah & Cucu ....

... di samping kek harijadi mereka - saya juga sempat buat kapkek untk buat tangan bff mak saya dan bun manis untuk ayahanda ...


.... and Bun Manis & Choc Moist Cupcake



Wednesday, October 8, 2014

Roti Sarang Lebah lagi ....

Assalamualaikum ...


... permintaan yang tak putus-putus lagi - alhamdulillah bukan setakat Roti Sarang Lebah je tapi permintaan cisleleh@cheezelelle' pun sama naik - syukur Ya Allah ...


belum dilimpahkan dengan sos butterscotch lagi - sos tu  yang buat ramai tak tidur malam ... teringat2 dan repeat order


..... kini menghampiri hujung minggu, saya pasti tak tidur malam utk menyiapkan pelbagai tempahan - ini baru satu sekolah saya cover tempahan - kalau 2 3 ..? tak tau lah .... but TQSM warga SMKUK atas sokongan anda semua ....



....... untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, sila sms atau whatsapps sahaja kat no. ini 012-5745187

Thursday, October 2, 2014

Kek Indulgence

Assalamualaikum ...


Selamat Harijadi Maksu ..! Permintaannya nak kek Indulgence yang kecil utk makan2 anak beranak bersama menantu kesayangan ... hehehehe - first time tuh..!



Semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia ... aminnn... TQ Maksu..!


Kek Hantaran Bertunang

Assalamualaikum ...


... Kek hantaran Bertunang Pecan Butterscotch yang ditempah oleh Aqillah ... peramah orangnya - kenali dalam wassap je bila dia nak menempah kek bertunangnya ...


 ...TAHNIAH Aqillah ... Semoga sampai ke jinjang pelamin ... Aminnnnn. Terima Kasih.


Tuesday, September 30, 2014

Roti Sarang Lebah dengan sos Butterscotch

Assalamualaikum ...


....sepanjang minggu lepas tak henti-henti bersilat di dapur menyiapkan tempahan yang datang tak putus-putus dan sudah tentunya Roti Sarang Lebah dan Cheezlelle' yang menjadi pilihan dan semakin mendapat tempahan yang mengalakkan ... repeat order berulang2 kali pun ada ... Allahuakhbar rezeki DIA nak bagi - syukur alhamdulillah ... biar pun penat dan sampai tak tidur-tidur hingga ke pagi dan terus melakukan delivery/penghantaran ...! kekuatan yang Allah pinjamkan - Subhanallah ...

... ramai yang dah terliur bila saya postkan kat FB saya dan juga FB Simply Sweet & Cheezy .. silalah 'LIKE' ya klik di FB Simply Sweet & Cheezy utk access yang cepat ... TQ...! Sejauh di Kedah nun menanyakan RSL ni ... apakan daya saya tak buat penghantaran sejauh itu kerana takut roti akan rosak dalam perjalanan ...







untuk pertanyaan dan tempahan sila text via sms atau whatsapp di 012-5745187 
( maaf, saya tak dapat menjawab panggilan telefon sekiranya dibuat )

...selain dari Roti Sarang Lebah ini ... ciskek leleh atau nama yang saya komersialkan untuk SSC iaitu CHEEZLELLE' juga mendapat sambutan yang hangat juga ...




.. begitu juga dengan 'Projek Bawang Goreng' saya ... yang sentiasa segar dan rangup ..!! krup..krupp.. je saya meratah bawang goreng ... hehehehe ....





Jangan lupa no. ini 012-5745187 untuk tempahan ya ... ! ^__^





Wednesday, September 24, 2014

Kek Harijadi tema 'FROZEN'

Assalamualaikum ...


.... MY 'LIL NIECE has been #1 Frozen fan and she is so hooked-up with ELSA - the Princess of Arendelle, so her mother ( my sister ), recently came back to Ipoh during school break, asked me to bake a cake - a belated birthday cake with the Frozen theme on it ... i was pretty busy back then so .. the cake was a bit simple even though i wished i had the time to do the cake a bit grand ... nevertheless, the 'lil girl still enjoy and excited seeing the cake ...

Happy Birthday FIFI ... you are 4 years old already...!











............ very de' talkative and 'drama Queen' little GIRL ...!




Kewajiban kita ....

Google+ Followers