... cook & bake with passion and love. it's a journey of home-cooked delicacies ...

Tempat Operasi

Simply Sweet & Cheezy beroperasi di IPOH, PERAK
- harap maklum, terima kasih.
Kepada mereka-mereka yang pernah menghubungi SSC dari luar daerah untuk pelbagai pertanyaan tempahan, saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas perhatian anda.

Followers

Monday, January 26, 2015

Romancinta - Mojo ft Caliph Busker

Assalamualaikum ...


mak aiii dah 26 haribulan harini ..kira dah 26 hari tak di update apa2 citer kat blog ni ya... citer tempahan diawal tahun memang takda sebab saya tutup lagi tempahan buat masa ini sebab masih banyak perkara belum selesai dan belum susun sempurna- time management saya poor dari very poor tahun lepas ...*__^

mak saya masih tak sihat dan dah kira uzur sangat nak mengurus diri bila sakitnya datang tiba2 dan kerap dan bapak jugak tak sihat walaupun masih galak bergerak dalam rumah menolong kerja sikit2 sebagai exercise hariannya ... maka, saya sebagai kakak yang pegang title surirumah kena berkorban sikit mengulang menjenguk mereka pada hari bekerja setiap hari ... penat memandu usah kira lah ...jarak rumah ke rumah orangtua adalah dalam 40minit memandu (pergi sahaja) ... pergi dan balik belum singgah melunas perkara lain lagi ... sampai umah dah melepek - pengsan ....

apa-apa pun kira Allah dah mengatur cantik perjalanan hidup sama hingga kini ... dari 8/9 tahun saya ambil keputusan untuk berhenti kerja dahulu - salah satu kelebihannya Allah nak saya menjaga kedua ibubapa saya sekarang yang kini uzur .... semampu saya... Allah nak saya bekerja sendiri cari duit poket sendiri dengan menggunakan tulang empat kerat saya yang suka duk dapur dari kecik lagi... Allahuakhbar - moga Allah terus memberi rahmat dan kesihatan yang baik untuk saya mencurah bakti pada orangtua, keluarga dan masyarakat am nya ...heheheh macam ayat karangan sekolah lah pulak ...

ermmm .... jap, nanti saya sambung citer yek

layan lagu Romancinta feat. Caliph Buskers dulu ...k

                 
             
...kerana kau satu-satunya CINTA ..... tanpa mu hilanglah makna .....




Wednesday, December 31, 2014

Selamat Datang 2015 ....

Assalamualaikum ...

Ya Allah - ketentuan MU jua yang terus menggerakkan kehidupan manusia duniawi, 2014 penuh dengan ujian-ujianMU Ya Allah ke atas kami di bumi Malaysia ini ... tersangat getir yang menggetar jiwa namun siapa lah kami untuk mengeluh dan menidakkan ketentuanMU yang telah tertulis di Luh Mahfuz ini ..

Ya Allah - biar apa jua ramalan manusia ke atas Tahun 2015 yang dikatakan bakal suram serba-serbi, ketentuanMU jua yang pasti ... suram atau sinarnya nanti

Ya Allah - kepadaMU jua kami panjatkan doa agar Tahun Baru 2015 ini tahun pemulihan, pemulihan buat semangat yang kian pudar, harapan yang dirasai kian menipis dan keazaman untuk tidak menyerah kalah dengan takdir .... Allahuakhbar

2015 - Please Be Kind To Us

May Allah Bless Us and My Family
HAPPY 21st ANNIVERSARY 
sayang-sayang semua 


... looking forward for another 21 years of live together
may we all be together in JANNAH
ameennnnn


Tuesday, December 30, 2014

Musibah Banjir Disember 2014 dan Malapetaka QZ8501

Assalamualaikum ...


... belum surut - belum reda air bah di negara kita, kita dikejutkan sekali lagi dengan berita kehilangan pesawat AirAsia Indonesia QZ8501 dari Surabaya ke Singapura pada hari Ahad lepas - 28/12/2014, hampir dua hari tiada perkhabaran, hari ini SAR team menemui serpihan bangkai pesawat dan beberapa mayat2 penumpang pesawat malang tersebut terapung-apung di perairan Pulau Belitung ...

berita lengkap boleh didapati di antaranya di sini QZ8501 - portal Utusan Online

    

- sayu ... memang sayu .... tahun 2014 yang menghampiri penutup tahunnya kurang dari 48jam mencatat seribu macam peristiwa besar yang menyayat hati dalam sejarah penerbangan Malaysia ... hilangnya pesawat MAS MH370 yang hingga kini tiada khabar berita, ditembaknya pesawat MAS MH17 yang tidak berdosa dan tiada siapa mahu mengaku bersalah melakukan pembunuhan udara yang kejam itu ... dan kini pesawat QZ AirAsia milik Indonesia pula terhempas di lautan akibat cuaca buruk ... malang sungguh ...

- sekarang pun kita masih berdepan dengan keadaan banjir yang belum sangat nampak surutnya terutama di KELANTAN, membawa ke Terengganu, Pahang dan Perak juga..! Sungguh dahsyat kali ini penangan banjir yang berlaku ... Kelantan hampir lumpuh ... Kuala Krai bagai tenggelam keseluruhan di kedaerahannya ...


                         
.... tenggelam dan hapus dalam banjir  ....

    
 .... kerja-kerja menyelamat ....

             
 .... pusat pemindahan .....

              
.... misi bantuan ...

         
..... kemusnahan harta benda  ......

 *** FOTO-FOTO EHSAN : GOOGLE SEARCH

...terlalu banyak kemusnahan digambarkan - Moga Allah Melindungi Kita Semua dari Bala Bencana Yang Lebih Dahsyat lagi ... Jom kita kembali kepada YA RABB, jangan kita engkari lagi perintah-perintahNYA - sesungguhnya kita terlalu lemah, terlalu kerdil, terlalu tak punya apa-apa untuk menandingi kuasa ALLAH Azzawajalla ...

 
ameen ... ameen ... Ya Rabbal Alaminnnn



 




Kek Hantaran Fondant

Kek Hantaran Fondant

Cupcake Hantaran Fondant

Cupcake Hantaran Fondant