... cook & bake with passion and love. it's a journey of home-cooked delicacies ...

Tempat Operasi

Simply Sweet & Cheezy beroperasi di IPOH, PERAK
- harap maklum, terima kasih.
Kepada mereka-mereka yang pernah menghubungi SSC dari luar daerah untuk pelbagai pertanyaan tempahan, saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas perhatian anda.

Followers

Thursday, October 23, 2014

Kegilaan Roti Sarang Lebah

Assalamualaikum ...


.... saban minggu saya meroti - ada saja permintaan untuk roti ini ... kawan baik saya Shima, first time dia cuba merasa (menempah) bersama keluarganya - terus 3 hari berturut2 dia order ... katanya anak2 dia suka sangat dengan sos butterscotch tu ... sama la dengan anak2 saya di rumah ni ... cicah butterscotch dah seperti merendam roti dalamnya .... penangan roti sarang lebah ni ...saya pun dah tak lalu nak ambil gambar roti yang berpek-pek saban minggu ...

.... untungnya bila buat roti ni pasti saya buat lebih untuk makan-makan anak2, kalau tak ngedit je deme tengok terliur ... sian pulak kannnn ...

.... jom layan foto2 RSL saya ni ..







... separuh dari roti ni - saya sorang yang makan ... hehehehe ...


.... ini versi gedabak RSL saya panggil ...



...rotinya memang lembut dan tak manis -

.... sos butterscotch yang buat penyedap roti ini ...

... just text or whatsapp je kat # ni untuk tempahan ... 012-5745187 ... tq!


Kek Harijadi tema Disney Princesses

Assalamualaikum ...


... Happy Birthday  Nur Damia Nabeeha ...! Timakasih Cikgu atas tempahan kek ini ....



Pecan Butterscotch Cake




Kek Indulgence lagi


Assalamualaikum ...


.... first time Mirah ( kazen ) meraikan harijadi Mak Mertuanya ... surprise birthday kek
.... masa birthday mak Mirah bulan September lepas - they had indulgence cake ... bila mirah bawa sikit ke rumah mertuanya ... mereka semua menyukai kek ni ... udah lah tak cukup so .. masa birthday mertua mirah aka Ummi ... mereka tempah la kek ni - yang saiz besar punya ... *__^



Indulgence Cake - 9"

Thanks Mirah .........


Wednesday, October 22, 2014

Kek Harijadi tema BOBOIBOY

Assalamualaikum ...

Happy Birthday QAYYIM HADIFF - sedap nama tu ... semakin canggih nama-nama anak2 sekarang ... nama-nama ISlam sekarang pun sedap2 bila digabungkan dan menjadikan makna nama tersebut begitu menarik .... Thanks HASHRIN ... mamanya *__^





.... Kek Cokelat Lembab ...

Saturday, October 18, 2014

Kek Harijadi buat MAK

Assalamualaikum ...


... sudah makin melemau nak update blog - bukan kemalasan melanda cuma masa sangat terbatas utk membuat segalanya dalam satu masa ... kita diberi 24jam tapi kita tamak dengan mengatakan tidak cukup waktu utk itu dan ini ... yang hakikatnya, kita hanya membazir waktu hingga kita tidak tahu apa yang kita buat sebenarnya ...

... amat benar, kita dah berada di akhir zaman - tempoh kita di dunia ni dah tak lama mana ... pejam celik pejam celik lansung tak celik - celik ... tau2 kita terpinga-pinga ( di dalam sana ) bila terkejut bersua ( dari pembaringan ) dengan makhluk Allah yang tak pernah kita jumpa seumur hidup kita sebelum ini ... masa tu baru kita sedar ... eh - dah abih tempoh masa rupernya .... haaaaaaaa berjawab la ko nanti..!

... ok - jom layan gambar koleksi kek harijadi yang lalu yang tak sempat nak update di sini ... psssttt - yang atas tu mukadimah aka selingan entry je ....


Sambutan Harijadi MAK and Anak buah baru2 ni - 12.10.2014 & 13.10.2014

Plain simple ButterCake
 
Tiramisu with White Choc Mousse

Mak & Iman aka Opah & Cucu ....

... di samping kek harijadi mereka - saya juga sempat buat kapkek untk buat tangan bff mak saya dan bun manis untuk ayahanda ...


.... and Bun Manis & Choc Moist Cupcake



Wednesday, October 8, 2014

Roti Sarang Lebah lagi ....

Assalamualaikum ...


... permintaan yang tak putus-putus lagi - alhamdulillah bukan setakat Roti Sarang Lebah je tapi permintaan cisleleh@cheezelelle' pun sama naik - syukur Ya Allah ...


belum dilimpahkan dengan sos butterscotch lagi - sos tu  yang buat ramai tak tidur malam ... teringat2 dan repeat order


..... kini menghampiri hujung minggu, saya pasti tak tidur malam utk menyiapkan pelbagai tempahan - ini baru satu sekolah saya cover tempahan - kalau 2 3 ..? tak tau lah .... but TQSM warga SMKUK atas sokongan anda semua ....



....... untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, sila sms atau whatsapps sahaja kat no. ini 012-5745187

Thursday, October 2, 2014

Kek Indulgence

Assalamualaikum ...


Selamat Harijadi Maksu ..! Permintaannya nak kek Indulgence yang kecil utk makan2 anak beranak bersama menantu kesayangan ... hehehehe - first time tuh..!



Semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan usia ... aminnn... TQ Maksu..!


Kewajiban kita ....

Google+ Followers