Followers

Tuesday, April 28, 2015

Kek Harijadi Red Velvet Cake

Assalamualaikum ...


.... from Hampshire, UK to Kg. Serdang Permai, KP ... with love ..! Thanks dear Nurul, pleasure to know You..!


Thank You Both...!



Kek Harijadi Pecan Butterscotch Cake

Assalamualaikum ...


... Tima kasih Eida atas tempahan kek ini ... untuk celebrate harijadi adiknya Alyn ... Happy Birthday ..!



 Thank You Both ...!

Cool Colorful Salad

Assalamualaikum ...


.... once in awhile - why not ... cool colorful salad - very easy to prepare, anything green leafy or colorful or mixed ... can light up your bored afternoon at home ...




.... yummmm....yummmmm


Kek Harijadi Frozen dan Olaf

Assalamualaikum ...


... Sekecil-kecil anak dara hingga ke besar-besar mak budak menyukai 'FROZEN' ... saya pun! Tempahan kek ini dari Puan Ana (kalau tak silap, kalau silap mintak ampun .. ya Mama Nisa Batrisya, tak sempat nak record no, hp dah kaput masuk ward terus ....)




..Thank You!

Monday, April 27, 2015

Cara nak elak GST bertingket-tingket

Assalamualaikum ...


.... kecoh GST belum reda lagi dan tak akan reda selagi rakyat rasa ditindas dan teraniaya ... dah berjela2 saya 'bersuara' di FB so, malas nak sambung di blog masakan ni ... baik citer pasal makan kan ... walaupun GSTnya bertingket-tingkek kena jugak ....

.... cara mudah nak elak GST bertingket-tingket ni, kena rajin je sikit ... ermmmm ... No... kena rajin banyak..! especially bab makan ... makan di luar confirm 6% + 10% (service charge) ... soooo the solution is to cook yourself - lah ....! the restaurant style ... huhuhu

Ha'ah ... tu jer solusi dan cara nak elak GST walaupun membeli-belah barang2 mentah tu dah tentu harganya naik jgk with hidden GST price tag of course ...

recently - geram punya pasal *kat GST n GOV ... saya terlebih rajinnnn .... haaa ... terlebih rajin masak nasi goreng kampung spesel ... lagi -


NASI GORENG KAMPUNG NO GST & MSG


...Amacam ..??

 

Carrot Cake Kak Ros

Assalamualaikum ...


...aduyaiiii ... dah berhabuk blog ni, lama nor tak update ... penat wehhh - rajin kat fb jer sbb tak perlu tulis berjela2 .. huhuhu ...

...sejak mak balik Ipoh, saya berulang-alik dari rumah di Pasir Putih ke Kg Tersusun Tasek aka Bercham meneman mak bapak dan mengurus keperluan mereka sehingga adik saya balik dari sekolah@mengajar ... driving pergi balik perjalanan 1 jam +- amat memenatkan sebab itu nak mengadap komputer untuk update tempahan2 ... sangatlah bercinta ... mohon maaf pada customer2 saya yang menjenguk ke sini untuk melihat kek mereka tapi takda ... sorry sangat2 ya ... saya update sekarang ... *__*




Carrot Cake Kak Ros - Kak Ros pelanggan baru saya, dan baru berpindah ke Ipoh ... pada harijadinya Kak Ros nak makan Kek Carrot jadi  google search ... jumpalah Simply Sweet & Cheezy membawa kepada komunikasi di HP ... alhamdulillah, akhirnya berjumpalah kami semasa deliver the cake di Tesco Pengkalan ...



..... dalam pada itu, ada Kak Ros bertanyakan Nutty Choc Brownies tu ... katanya nak tempah masa anak2 balik bercuti ... inshaaAllah ...

Terima Kasih Kak Ros ....!


Nutty Choc Brownies


Monday, April 13, 2015

Nutty Choc Brownies

Assalamualaikum ...


... selain dari Kek Harijadi Adly Irfan - Kek Indulgence, Puan Dr. juga menempah  2 kotak Nutty Choc Brownies utk majlis harijadi anaknya ... tima kasih sekali lagi.



Contact via Whatsapp untuk tempahan - hanya RM50.00/sekotak, 10"x10" pan

Popular Posts @ KONGSI RESEPI