... cook & bake with passion and love. it's a journey of home-cooked delicacies ...

Tempat Operasi

Simply Sweet & Cheezy beroperasi di IPOH, PERAK
- harap maklum, terima kasih.
Kepada mereka-mereka yang pernah menghubungi SSC dari luar daerah untuk pelbagai pertanyaan tempahan, saya mengucapkan ribuan terima kasih di atas perhatian anda.

Followers

Tuesday, April 22, 2014

Chocolate Wedding Cake - happy swirl ...

Assalamualaikum ...


...hari Sabtu, 19.04.2014 bertempat di Dewan IPD Teluk Intan telah berlansung majlis menerima menantu pihak keluarga kakak sepupu saya ... dan saya diminta utk membuat sebiji kek cokelat utk majlis memotong kek pada hari tersebut ... maka jadi lah kek seperti ini - ( itu pun nyaris tak sampai kek ini ke Teluk Intan bila tiada siapa wakil dari Ipoh yang boleh bagi kata putus awal utk menghadiri atau tidak majlis tersebut ... nasib baik adik bongsu saya bagitahu ( last minute ) yang dia dapat pergi ke kenduri kahwin tu ... lega ... dapatla saya menumpang diri dan membawa kek sekali .... keknya jadi ala-ala sempoi je lah - dah last minute ....

Chocolate Moist Cake



Happy Swirl Rosette with chocolate butter cream cheese


..a box of love - Red Velvet Cupcakes ( as a gift )

















... Pengantin Remaja ... AMIRUL & ATIRAH






... sama cantik sama padan ...

My younger Bro and Mak Pengantin Lelaki ( Our cousin )







Tuesday, April 15, 2014

Red Velvet untuk majlis aqiqah

Assalamualaikum ...


Ya .... Red Velvet lagi ... it's a classic cake - everybody loves it ... especially the special topping ... the delicious cheesy cream cheese ... just one bite - u're in heaven ... hehehe.

...tempahan dari seorang sahabat yang sudah lama tak berjumpa ... sahabat zaman sekolah rendah/menengah lagi .. tempahan dibuat melalui adik yang juga kawan sewaktu sekolah dahulu ... terima kasih Zarina Jamshid dan juga Suraya Jamshid di atas tempahan tersebut yang pertama kali dibuat ... dan alhamdulillah ... feedback amat memberangsangkan ... semua menyukainya..!


..... aren't they looked so yummyyyy....?


2 boxes of red velvet cuppies

 









... sebarang pertanyaan atau tempahan sila hubungi 012-5745187 via sms or whatsapp, tq.


Sunday, April 13, 2014

Red Velvet Cupcakes meraikan orang baru

Assalamualaikum ...


..... ADAM DARWISH baby  of Zarif and Faisya ... lahir pada 14.02.2014 ... cucu sulung kepada makcik saya Hjh Nor Salasiah ( adik perempuan bapa saya ) dan Tn. Hj. Che Hashim ... menyerikan lagi keluarga harmoni lagi bahagia ini ...




.... red velvet and choc moist with buttercream cheese ...





Chocolate Moist Cake + Pecan Butterscotch

Assalamualaikum ...


.... tempahan dan jualan yang lalu .... permintaan tinggi ni - untuk tempahan dan pertanyaan, sila hubungi via sms or wassap @ 0125745187, tq.


Mini container - Choco Moistt

300gm Chocolate Moist Cake with Choco Ganache

Red Velvet Cupcakes with buttercream cheese

...so yummy & cheezy...

...alwaz a winner..!! Pecan Butterscotch Heaven Cake

... chocolate moist cupcakes and cheese tarts ordered by Yuslina - TQ!






... it was a busy week indeed..! TQ all .... ^__^


Monday, April 7, 2014

...Happy Birthday To Me ...

Assalamualaikum ...


.... well - it's belated entry .. hehehe  ....  cammana boleh lupa nak kongsi citer birthday baru-baru ni ...?? Sambutannya macam dolu-dolu jugak le ... takda yang extra special cuma anak bujang saya ada balik utk exam break that weekend ... so dapatlah sambut hari lahir dengan dia sekali .... tarikhnya dekat2 ... Azrin 14.03.2014 and Mama 17.03.2014 ... kami sambutnya pada 16.03.2014 .. senang - tengah2 ...hehehe ... kek pun kongsi berdua ....

.... jom  layan gambar-gambar -



Ibu & Anak
...with Farid & Fiqah - MIA .... Ira

 .... yang terharunya - Ben Ashaari jugak wish Happy Birthday kat akak di FB..!


 Chocolate Moist Layer Cheese Cake
 
... Moga Allah merahmati kehidupan ini ...



Wednesday, April 2, 2014

Qhaliff yang istimewa & Atkins Diet Menu

Assalamualaikum ...


...time check @2:25am, April 2, 2014 - special birthday wish - Happy Birthday Qhaliff Iman B. Salbani - 2 years ... You have no idea how famous your daddy have made you ...! Have not met this cute - adorable - cunning little boy in person but i/we have the opportunity to see him grow right in front of our eyes thru' his daddy's lens .... 
.... more on Qhaliff and his Daddy HERE
Credit : Ben Ashaari @ Uncle Google


... ok, come back to my usual story/pics sharing -

i'm on AD ... yesss .... well, i am struggling though to follow the diet - no carbs .... low carbs for 2 weeks ....? layan jer la selagi terdaya ...8__^ . It all started with Juli Erniwati who ordered OOPSIE BREAD for her AD menu... and it caught my interest to know further about this diet... well, i am on it now for 3 days already ... hunger strikes i tell you ... cos' still adjusting to the limited menus ... anyway, please use uncle google to know further about the Atkins Diet, k... but the result from the testimonial and living proof of my friend - Hashrin ... who has strictly follow the diet for 4 months - she has lost 21kg..!! .... superb...! out of this world i tell you...! so ... wish me luck ya ... *__^


 Oopsie Bread - Pandan & Vanilla


 Taufoo Telur Ayam KuGoreng


... to be continued - dah ngantuk tahap gaban ... time check @ 3:01 am

Sunday, March 30, 2014

Naked Pavlova Rainbow Cake

Assalamualaikum ...


... sudah dinihari
... badan kepenatan
... mata kengantukan
... namum otak belum beri signal utk berhenti

... coretkan sesuatu
... kongsikan sesuatu
... apalagi yang kutahu
... untuk dikongsi coret gitu-gitu


... nah ... ini saja yang ku ada
... untuk menutup malam yang reda
... buat mengisi blog journal asyik tertunda
... kek pelangi 3 warna bersama pavlovanya

.... silakan tuan hamba -

Naked - Pavlova Rainbow Cake

.... maafkan aku merapu cuma 
di dinihari yang buat ku terkesima ...
melihat kelazatan rupa....
ahhh - pembikinnya - ada2 saja mau angkat bakul adanya .....
*__^





Kewajiban kita ....

Google+ Followers