Followers

Wednesday, June 24, 2015

Tempahan yang lalu

ssalamualaikum ...


Ramadhan Kareem semua, harini dah 7 Ramadhan 1436H cepatkan masa berlalu, sedar2 dah kelam - kabut nak bersiap menyambut Aidil Fitri pula...akan meriah ke sambutannya? Allah je Maha Mengetahui ..kesihatan mak semakin membimbangkan, sudah terlalu kurus dan tak berdaya - 'bed ridden', setiap hari saya berulang-alik pepagi ke rumah orangtua menjaga mereka sementara adik saya keluar bekerja. Mudah-mudahan Allah permudahkan - no complain ...

anyway, saya hanya rajin ke FB jer .. apa2 tempahan update kat sana jer ... so, harini baru rasa kerajinan nak update tempahan2 yang berminggu2 sudah di sini ...


antara tempahan2 tersebut ;-



Kek Harijadi Cokelat Moist Tema Frozen, ordered by Ms Daphne for her anak angkat MEGAN, TQ 


        


Kek Pecan Butterscotch adik sepupu saya - Syabil Arfa

Cupcake Red Velvet sebagai hantaran, tempahan Cikgu Zubaidah

 TQVM uols ....





Tuesday, June 2, 2015

Kek Harijadi Ultraman Ribut

Assalamualaikum ...


..... jenuh jugak saya mencari Edible Image Ultraman ni - abis empat2 kedai kek di bandar Ipoh menjual barangan kek saya redah ... tak ada stok - haiyaaaa ... last2 teringatkan kawan yg ada kedai kek sendiri - kut2 dia ada stok - Alhamdulillahhhh - Allah memudahkan ... ada
 
mengikut ayah si Elman (the birthday boy) ... si anak ni nak-nak jugak Ultraman nya, kena lah cikNa usahakan juga bagi tidak menghampakan Elman comel ni ... Ayah Elman ni adalah sepupu saya juga - 1st time order cake dari saya ....



 .... ni dia si ELMAN budak comel tu - tersangat la sukanya dia, kata ayahnya ...

                       

 di samping sebiji kek Chocolate Moist ni, mereka juga menempah 30biji cupcake utk dimasukkan ke dalam goodie bag utk rakan2 sekolah tadikanya ... btw, kek ni dibawa ke sekolah utk diraikan bersama2 kawan2 dan cikgu2 Elman ...



Thanks Cikgu Ijam dan Cikgu Yusniza...




Popular Posts @ KONGSI RESEPI