since we had our lunch outside today (0105.2010) so i didn't cook lunch ... well, everybody seemed full. so...this evening i made 'cucur ikan bilis jagung' ... well, for resepi cucur yang nak dibubuh jagung ni seeloknya dilawan dengan udang kecil - rasanya akan lebih manis bila digoreng but since i dont have shrimps in my freezer - i used ikan bilis instead...
oh ya, my tips to make the cucur bawang or any cucur pun to taste ranggup diluar tapi lembut di dalam ... campurkan sedikit hmmm.... dua tiga senduk tepung kek dengan tepung gandum. insyaAllah cucur tepung kita ni akan rasa ranggup di luar tapi lembut di dalam... cuba tau. sebenarnya cara tak sengaja i dapat tip ni ... bila satu hari i kekurangan tepung gandum nak buat cucur udang ( we like cucur udang more) so i tengok tepung kek ada lagi so ... i campur lah sikit ... rupa-rupa, rasanya lagi sedapppppp...:-)
oh ya, my tips to make the cucur bawang or any cucur pun to taste ranggup diluar tapi lembut di dalam ... campurkan sedikit hmmm.... dua tiga senduk tepung kek dengan tepung gandum. insyaAllah cucur tepung kita ni akan rasa ranggup di luar tapi lembut di dalam... cuba tau. sebenarnya cara tak sengaja i dapat tip ni ... bila satu hari i kekurangan tepung gandum nak buat cucur udang ( we like cucur udang more) so i tengok tepung kek ada lagi so ... i campur lah sikit ... rupa-rupa, rasanya lagi sedapppppp...:-)
No comments:
Post a Comment