Fondant Flowers |
Red Velvet Cuppies for de' Ladies |
Recipe
Ingredients :
1 1/2 vegetable oil
2 1/2 cups all-purpose flour
1 1/2 cups castor sugar
2 large eggs
6 tsps red food colouring
2 tsps cocoa powder
1 cup buttermilk
1 tsp baking soda
1 tsp salt
1 tsp vanilla essence
Frosting :
1/2 cup butter
8 oz cream cheese
4 cups confectioners' sugar
1 tsp vanilla essence
** semua bahan2 frosting diputar bersama sehingga sebati dan kembang.
Methods :
- panaskan ketuhar ke 350 F / 175 C
- sapu mentega dgn rata dan tabur sedikit tepung dalam 2 tin kek bulat ukuran 9 inci
- pukul mentega, gula dan telur hingga kembang.
- campurkan serbuk koko bersama pewarna merah hingga menjadi pes. campurkan ke dalam adunan mentega tadi.
- masukkan buttermilk, garam, baking soda dan cuka/vinegar ke dalam adunan di atas
- masukkan tepung sedikit demi sedikit dan gaul hingga sebati.
- tuang adunan ke dalam 2 tin kek tadi dan bakar selama 25-30 minit atau sehingga cake tester keluar bersih bila dicucuk ke dalam kek.
- biarkan kek sejuk pada suhu bilik. sapu icing krim keju / cream cheese ke atas kek dan cantumkan. Selebihnya sapukan keseluruhan kek dan hidang.
No comments:
Post a Comment