Followers

Wednesday, April 21, 2010

My Rendang Ayam




selalunya orang masak rendang ayam menggunakan bahan2 yang asas untuk penyedap rasa seperti lengkuas, serai, daun kunyit ... tapi utk mencuba kelaian dalam rasanya i masukkan daun selasih (local basil leave lbh kurang)...hmmm.... takda apa sangat ketara rasanya walaupun daun selasih ni agak kuat rasanya bila dimakan mentah...kekadang i buat ulam jugak... lagi satu, kita boleh taruk daun limau purut jugak untuk menyedapkan rasa rendang kita ... well, itu semua untuk kelaian bagi orang yang adventerous dalam masakan macam saya...;-)
bak kata chef wan..."ko campak ajalah dalam masakan tu senah....jadi jugak rasanya..." and he was rite ... any new ingrediant u put in your cooking, it can become yr own recipe - your signature recipe ..:-) by the way... i namakan masakan rendang ni - RENDANG AYAM SELASIH KU SAYANG

No comments:

Post a Comment

Cupcake Hantaran Fondant

Cupcake Hantaran Fondant